HTML

Bobolcsai bácsi történetei

Bobolcsai bácsi történetei ARP írásai alapján

Linkblog

Bobolcsai bácsi az emóciókról 2005.10.29.

2007.09.04. 14:11 Bobojsza_

Hát ez egy szakállas téma amit most előhúzok. Bobolcsai bácsi ezt még valamikor a megismerkedésünk elején tanította nekem az érzelmekről . Mikor volt ez? Talán 1997 vagy 1998 nem tom, nem is lényeges.

Tudta az öreg, hogy heves vagyok, meg eléggé emocionálissá tudok válni bizonyos kérdésekben, meg esetekben. Erre mondta:

"A befektetési döntéseidben nincs helye az emócióknak, az érzelmek helye:
1 a focipályán
2 a politikában - pedig ott sem kellene
3 a gyermekhomokozóban
4 meg a hitvesi ágyban van"

Ezeket én jól az agyamba is véstem és megpróbáltam követni. Ezért van az, hogy bizonyos topikokban szenvedélyesen ordítozok, meg hevesen vitatkozok, de a befektetések szintjén 180 fok fordulat és kuss van.

Miért jött ez most itt elő? - sokszor látom, hogy kis spexek képesek agyoncipelni egy-egy papírt. Egyszer kerestek vele és azt gondolják ez mindig így lesz és hajlamosak lesznek érzelmileg ragaszkodni a cucchoz - és úgymond "túlhordják" azt. Cselekedeteik túlmutatnak a racionalitáson - ezért logikusan ha nem a ráció akkor az emóció vezeti őket. Az meg itt kérem ÉLETVESZÉLYES - út a balekká váláshoz - sok papír bennfentese pont ennek a mentalitásnak a kialakulásában érdekelt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bobolcsaibacsi.blog.hu/api/trackback/id/tr32157237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása