HTML

Bobolcsai bácsi történetei

Bobolcsai bácsi történetei ARP írásai alapján

Linkblog

Bobolcsai bácsi a spekulatív gondolkodásról

2007.09.04. 13:59 Bobojsza_

Bobolcsai bácsival a spekulatív gondolkodásról beszélgettünk ő azt mondta:

"úgy spekulálj, hogy minden eshetőségre legyen forgatókönyved"

Hozok erre egy gyakorlati példát (bemegyünk együtt egy kis elemző műhelybe), hogy komoly elemzők mennyire rugalmasan és gyorsan tudják igazítani a gondolataikat a piachoz. Ez a kulcs, gyorsan és rugalmasan követem a piacot és nem diktálni akarom neki az iramot.

Tegnap ezt írtam a Nasdaqról:

"Eredményszezon van, tényleg jól bedöngölik azt aki éppenhogy csak megfelel a várakozásoknak - ennek ellenére az index jól tartja magát - így él a remény, hogy az eredményszezon után a meggyalázott tech részvényeket elkezdik visszaveszegetni a portfóliókba. A szezon alatt pedig csendben vezetők születnek? Ha ez a szenárió játszódik le - a pozitív változásoknak mindenképpen tükröződniük kell majd az indexekben is.

Azért persze még lassan vagyok a testtel !"

Az általam nagyrabecsült Vakmajom tegnap szintén pozitív kommentet hozott le a techről, de valami nem hagyhatta nyugodni, mert ma hozzápublikáltt egy fontos mondatot a tegnapi elemzéshez:

" ha és amíg nem esik el a Nasdaq FT-nap alatti mélypont (2025) is.” ez = "Azért persze még lassan vagyok a testtel !"

Nagyon érdekes egy ilyen műhelybe bekukucskálni - sokmindent lehet belőle tanulni. Én pl azt tanultam, hogy jó populárisan fogalmazni, de azért zárojelbe el lehet helyezni azt amire konkrétan gondolok.

Ez a Bobolcsai bácsi, hm , ez mindig olyan jól beindítja az ember fejében a szikrát... :o)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bobolcsaibacsi.blog.hu/api/trackback/id/tr3157227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása